• Ontstopping
  • Onderhoud
  • Vernieuwing
  • Camera inspectie
DutchEnglish
Mail ons 010 - 7600101

Verstopping

Verstopping van riolering, gootsteen, badkamer of hemelwater afvoer, snel opgelost? bel dan direct ons servicenummer 010-4600101.

Verstopping van riolering of afvoer, kan op diverse wijzen worden ontstopt en gereinigd. Ons bedrijf beschikt over hoge druk installaties en ontstoppingsveer machines waarmee elke verstopping snel kan worden verholpen. Afhankelijk van de situatie wordt uit een breed scala hoge druk-spuit-koppen de juiste spuitkop gekozen, als werken met water niet tot de mogelijkheden behoort, worden de ontstoppingsveer machines  ingezet welke kan worden voorzien van diverse opzet stukken.

Verstopping van de riolering kan diverse andere oorzaken hebben. Denk hierbij vooral aan:

Verzakking van het riool. Door de verzakking ligt de riolering niet meer met afschot, maar met tegenschot. Dit wil zeggen dat het rioolwater en vuil, niet meer langzaam naar het hoofdriool spoelt, maar naar het hoofdriool moet klimmen. Is de verzakking niet te veel, zal het water wel in het hoofdriool terecht komen, maar het vuil blijft achter in de riolering, met het gevolg dat het vuil opstapelt, dus de riolering verstopt

Breuk van de riolering. Regelmatig komt het voor dat wij tijdens inspectie een rioolbreuk ontdekken. Vaak is de oorzaak hiervan, een oude riolering . Tegenwoordig is de riolering van P.V.C., maar vroeger werden andere materialen gebruikt, zoals: gresbuis, en andere steenachtige materialen. Deze materialen zijn zeer breukgevoelig, en op de verbindingen van deze materialen, zit vaak ruimte, waardoor er materialen in kunnen komen, welke niet in de riolering thuishoren, zoals: zand en steentjes.

Ons advies is, als er een oude riolering is, vervangen. Indien deze niet vervangen wordt zullen er verstoppingen blijven ontstaan. Ook komt het voor dat een P.V.C. riolering gebroken is. Dit kan gebeuren door: Inklinken van de grond, of verzakken van het pand, maar ook montagefouten kunnen hiervan de oorzaak zijn. Vaak komen deze problemen in nieuwbouw wijken voor. Gelukkig zijn deze oorzaken vrij eenvoudig te repareren.

Om het voor de klant en ons makkelijk te houden, vragen wij om na afloop van de werkzaamheden de verschuldigde bedragen, te pinnen op ons mobiel pinapparaat, of contant te voldoen.

Aangesloten bij de organisatie van Rioolservice Nederland.